oktober 31, 2009

Flyttdag idag!

Tänkte bara ge en till liten uppdatering :)
Idag flyttar jag! :D
Om 5 timmar börjar bärandet (men jag kan inte sova och vaknade kl 4, förstökte somna om, men gav upp för en stund sen, kl 5.. lite lagom en lördagsmorgon sådär, sovmornar är överskattade.. ;)

Det blir den lägenheten jag pratade om i förra uppdateringen. En tvåa med kokvrå, 55 kvm och balkong. Den ligger typ 30 m från där jag bor nu, samma gård, samma länga hus.. :P Så det blir en kortis-flytt, men en massa bök och besvär blir det ändå.
Jag gillar verkligen inte att flytta, att packa och vara omgiven av kaos i flera veckor. Men som sagt, idag är det äntligen dags, har väntat och förberett mig på det här hela oktober, det har varit en riktigt seg månad.

Jag kommer förstås att sakna mina 68 kvadrat, men det känns samtidigt riktigt bra på alla sätt och vis. Den nya lägenheten känns väldigt rätt liksom, och jag tror verkligen jag kommer trivas där.

Kanske kan säga några ord om nästa lägenhet också.. Den är ju som sagt 13 kvm mindre, men det finns ju inget kök, och nu har jag ju ett relativt stort kök, så minskningen av kvadratmeter är ju mest köket, sov- och vardagsrummet är faktiskt inte alls särskilt mycket mindre än det jag har nu. Däremot är iallafall vardagsrummet mycket mer svårmöblerat, och det upplevs nog som ganska mycket mindre än mitt nuvarande fast det inte är det. Dock är det mycket ljusare än mitt nuvarande.
Hallen är mest full av skåpsluckor, knappt någon vägg alls..
"Köket" ligger typ i slutet av hallen, i vinkel in mot vardagsrummet. Så för att vara kokvrå, så är det inte särskilt vrå-igt liksom, utan känns rätt öppet och trevligt. Iallafall på visningen :P
Sovrummet har jag inte så mycket att säga om, inget speciellt med det direkt.
Och så badrummet.. Det finns badkar, som jag inte bestämt om jag ska ha kvar eller inte (fördelen med att ta bort det är ju att kattlådan får bättre och snyggare plats). Men jag ska avvakta och se hur jag trivs med det liksom.
Och så är badrummet hysteriskt fult. Inget kakel, bara plastmattor. På golvet är det rött, vilket ändå känns helt ok, lite kul med rött golv liksom. Men till det har någon smakfull person bestämt att det ska vara vita väggar med blåa hemska blommor, känns väldigt 80-tal/tidigt 90-tal.. Ni kommer få se bilder, och ni kommer hålla med mig! :P

Jag har inte helt hundra bestämt hur jag ska göra med färger och sånt. Men som jag nämnde tidigare så kommer det inte vara uppdelat längre, utan det blir en supermix som jag hoppas jag har inredningskänsla nog att få till :P
Jag kan få omtapetserat i alla rum, och ja, jag vet ju ungefär vad Öbo har att erbjuda i tapetväg, och det finns en del schyssta där, liksom alla mina nuvarande tapeter är ju därifrån och de är ju fina. Men jag vill inte ha samma tapeter som nu, och finns det inte några som känns liksom helt rätt, så överväger jag starkt att skjuta på omtapetseringen och spara ihop pengar och köpa mina egna tapeter.
Men ja, jag får se hur jag gör, och vad det finns för lösningar. Och hur Öbo ställer sig i frågan :P

Men jag känner iallafall att nästa lägenhet inte får bli halvdan, jag ska gå mycket längre med den än vad jag gjort med den här. Det är iallafall tanken, och det är en tanke jag gillar vääääldigt mycket ;)

Och ja, det kommer definitivt bli en ny blogg! Ifall ni undrar :P
Har verkligen börjat sakna bloggandet, och nästa lägenhet behöver ju också ha nånstans att visa upp sig liksom ;)
Men jag lägger upp länk här när jag fixat den nya, så ni kommer inte att missa den :)