december 15, 2008

En liten ommöblering

För ett tag sen gjorde jag en mindre ommöblering av min tv-hörna (en inte jättebra "före"-bild finns här). Cd-skåpet och alla cd-skivorna har flyttat upp till förrådet (har all musik på dator nuförtiden), och tavelkedjorna har fått en mer framträdande roll vid cd-skåpets plats.
Jag har även bytt ut sakerna som står ovanpå video/dvd-skåpet.
Tv-bänken och skåpet kommer från Ikea. Även den röda lampan gör det. Kan inte säga att jag är jätteförtjust i den lampan, men den ger ju ett väldigt trevligt rött sken, så den funkar bra tills nåt bättre dyker upp :)
Tavelupphängningen tillverkade jag alldeles själv för ett antal år sen. Kom på idén alldeles själv också :P Jag köpte en jättelång kedja på en järnaffär, klippte av den i lagomna längder, skruvade fast på en svartmålad träbit med krokar. Och så sitter tavlorna fast på baksidan med skruvar i kejdorna (måste vara träramar förstås..)
Den är mycket lämplig om man vill ha många småtavlor uppe, men kanske råkar på i hyresrätt och inte bör göra för mycket hål i väggarna.. :)

Hursomhelst, ovanpå video/dvd-skåpet står numera följande saker..
De svartröda faten på fot (eller det kanske är skålar? hm), och de enfärgade svarta eller röda krukorna, ingår ju förstås i samma serie (och de är av plast förstås). De fanns att köpa för några år sen på Åhléns och Finrummet, och jag blev helt förälskad :) Fick några i present, och köpte några själv, och nu har jag en liten bedårande samling ;)

Bland dem står även ett tjusigt svart blockljus..
..och på tv:n står mina fina ljuslyktor från Indiska, i glas och metall, så underbart bubbliga och svällande :P Men jag eldar dem inte när de står på tv:n, känns inte helt ok med tända ljus där. I vanliga fall står de ju på soffbordet, men nu är det jularrangemang där :P (och bilder kommer snart på julgrejerna här hemma, jag lovar! :)

2 kommentarer:

Rosa Hemmet sa...

Vad snyggt det blev! Blockljuset med alla fina utskurna detaljer var ju supersnyggt :) Fint med ett sammanhängande färgtema!
Ha det fint

Lise sa...

Tittade på länken med "före-bilden" och fastnade för de färgglada kuddarna i kökssoffan - Var kommer tyget ifrån??! Helt lovely! :)