februari 06, 2008

Om köket

Mitt kök är nog det rum som framstår som rörigast, och som flest personer har svårt för :)
Här rådde det inte så hårda färgbestämmelser från början, även om tonvikten alltid har legat på rosa/cerise. Det blev liksom rummet där saker som inte kunde vara i nåt annat rum hamnade :)
Med tiden har färgerna dock blivit mer definierade, och nu försöker jag hålla mig till turkos/blå, limegrönt (eller vad man nu kallar den nyansen.. illgrön?) och förstås rosa/cerise, och vitt och beige som bas.
När det gäller prydnadssaker och annat, så råder en salig blandning av stilar, men jag har försökt lägga tonvikten på plastig kitsch och typ indiskt (men det har ju gått lite si och så med det.. :)
En hel del gamla loppisfynd i färger som inte funkar i sovrummet har också fått en fristad här :)

Tapeten är en medaljongtapet i beige med vit botten, och så lite silverstänk för lyster :)
Jag minns inte varför jag valde just den här tapeten till det här rummet, men jag gillar att den är så väldigt mönstrad men samtidigt väldigt diskret.
Så i botten är köket ganska blekt (det är bara tapet på två väggar, resten är vita skåpsluckor), och det är väl lite därför jag har så mycket färg på sakerna här inne.

Matbordet, stolarna och kökssoffan har jag haft sån tur att få gratis, de var alla slitna gamla möbler som inte riktigt hade någonstans att ta vägen.
För att binda ihop gruppen och täcka alla skavanker, och dessutom få det att inte se fullt så stort och klumpigt ut, har jag målat om allt i vitt.

I mitten av köket står min lilla köksö som kommer från Ikea och som jag fick i inflyttningspresent av familjen. Den är alldeles lagom stor, och väldigt rejäl och kan användas till både det ena och det andra :)
Än så länge är den helt obehandlad. Något som jag kanske inte direkt tänkt att den ska vara för alltid :) Samma sak är det med barstolen, den är fortfarande trävit och tråkig. Men den har jag storslagna planer för ;)

Köket är det enda rummet med två fönster. Och där har det blivit som så att det ena vänstra fönstret går i turkost, och det högra i rosa. Typ i alla fall :)
Och nu har jag ju också alldeles precis fått nya jättefina gardiner som mamma har sytt. Det är ju en ganska speciell färgkombination, och de är ju väldigt färgstarka, men det är ju så jag vill ha det. Och det är helt perfekt hur de tar upp ”köksfärgerna”, köket känns mer definierat nu.

Mattorna är billiga plastmattor från Indiska.

Hyllorna jag har mellan fönstrena är enkla billiga konsolhyllor från Ikea som pappa borrat upp.
Lampan över matbordet kommer från Kavalkad och är tydligen från 60-talet. Och jag älskar den :) I fönstret hänger mindre varianter i samma serie.
I den serien finns förresten en mängd olika former av lamporna, men alltid med svarta plåten, kopparplåten och de skimrande stenarna. De dyker upp nån gång emellanåt på Kavalkad, och tydligen (enligt de på Kavalkad) så är de stora runda de ovanligaste, eftersom de är finast *tihi* ;)






Jag gillar att ha fina matchande dukar på bordet, men just nu väntar alla på att tvättas.. :)

På hyllorna är det väl just nu egentligen bara översta hyllan som är riktigt iordning.
På den mittersta brukar min stora fula stereo stå när den är i köket, men just nu är den utlånad.

Här ser ni hur bra mina nya snygga gardiner matchar det nya tyget på soffan och stolarna ;)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vet du att Jenny (inte hon i Varberga) är hur sugen som helst att se din lägenhet! :D Vi har pratat om din lägenhet så mycket, eftersom jag har pratat om min nya lägenhet och därifrån kommit in på din... Jag har inte tänkt på det, men jag kan ju faktiskt ge henne adressen hit :D

/Puss och kram

Rosa Hemmet sa...

Nej men... Vi har verkligen något gemensamt, du har min gröna vakthund där under bordet. Fan vad söt han är, som en blandning mellan krokodil o hund! De kanske kan få träffas o leka någon dag? haha