augusti 25, 2009

Mina teburkar

Jag älskar te och fina teburkar! Jag har en mindre samling hemma, och försöker hålla alla fyllda med olika teer. Och nu när det börjar bli höst i luften är det dags att fylla på lagrena igen.
De flesta teburkarna står på en bricka så det ska vara lätt att ta ut dem när det kommer gäster.
Ungefär hälften av burkarna är loppisfynd, och de andra är nyinköp.

De här två kommer från Rice (köpta på Inreda.com) och jag älskar färgerna och formen och motivet med draken på framsidan och inte minst texten på locken :) Det är även praktiskt att de är lite större och rymmer 200 g te. Den översta innehåller alltid mitt standard-te Lady Grey.
Tea for love
Tea for peace
Den här är ett riktigt fint loppisfynd, älskar verkligen färgerna! Den har varit med på bloggen en gång tidigare, och jag gillar att den är smal och oval, lite annorlunda liksom. Rymmer ca 50 g.
Den här teburken är också ett loppisfynd, och har varit med ett bra tag nu. Den har dock ett lite skevt lock, och stänger man den ordentligt så får man jobba lite på att öppna den igen. För min del är detta inget problem, det är värre när andra människor kommer hit och dricker te ;)
Rymmer ca 100 g.
Den här lilla 50 g-burken har varit med en stor del av mitt liv. Vet inte var den kommer ifrån, men när jag var yngre så hade jag små skatter i den, den var alltid lite magisk ;)
Det här är också en loppisburk, rymmer 200 g, och innehåller alltid Chai Special :) Det är ju ett sånt där te som måste finnas hemma liksom. För några år sen drack jag så mycket Chai att te-tanten tog ner Chai-burken från hyllan så fort jag kom in i te-affären :)
Nu dricker jag mer Lady Grey, och när jag dricker Chai så blir det som det "ska" drickas - med mjölk och socker. Tidigare drack jag det alltid svart. Lite nyttigare kanske, men nu är det som godis ;)
Den här ryska burken köpte jag i Tallinn, och har också varit med på bloggen en gång tidigare. Den rymmer också ca 200 g.
En till rysk loppis-burk.. eller ja, det är väl snarare en burk med rysk text på, tror inte att den är särskilt rysk egentligen :) Men snygg är den iallafall, rymmer 100 g och har även ett innerlock.
De här tre sista burkarna är inte några loppisfynd, utan köpta hos te-tanten, och samtliga rymmer 100 g.
Först en till burk med rysk text.. :) Jag gillar färgskalan på den, lite annorlunda.
Mozart-burken i metallic-mörkblått.
Och sist den här härligt formade burken som alltid innehåller Champagne-te :)

5 kommentarer:

Sanna sa...

Många härliga teburkar du har, blir ju lite extra kul att dricka te när det "serveras" ur en vacker burk.. =)
Kraaaaam
Sanna

sofie sa...

Hej! Gillar din inredning! Soffbordet är helt underbart :-)

Dagas sa...

googlade gamle teburkar och kom hit. Det verkar vara svårt att hitta nya teburkar numera. Fin samling =)

erry sa...

Åh vad fina tebukar du har! Synd att lotusburken var från loppis för en sån hade jag väldigt gärna haft, älskar lotusar!

Trevlig helg!

Mia sa...

Tack allihopa för era fina kommentarer :)