maj 04, 2008

Utmaning

Jag har blivit utmanad av Rosa Hemmet att visa mitt senaste, mitt bästa och mitt sämsta inköp.

Det senaste inköpet är en liten bukett med såna här små ljusrosa metallblommor från loppis. Jag vet inte riktigt vad jag ska ha dem till, men de hamnar definitivt i köket pga färgen.

Jag upptäckte att jag inte hade särskilt många dåliga köp i mitt hem :P Men här är iallafall ett. Det är en bordslampa från Ikea. Jag köpte den för att den skulle stå i hörnet mellan sofforna, eftersom det är väldigt trevligt med lite ljus där. Och jag hade länge tittat på den här härliga lampan, som ju ser ut som ett stort halvsmält isblock, jätteläckert :) Men den passade inte alls mellan sofforna, gav alldeles för dåligt ljus. Så den har knappt använts, mest bara stått bortglömd i ett skåp, för jag har absolut ingenstans att ha den.
Dessutom finns det egentligen ingen anledning för mig att köpa nytillverkade bordslampor, då jag har väldigt lätt för att hitta roliga bordslampor på loppis och auktion.
Så det var ganska bortkastade pengar.

Jag hade väldigt svårt att bara välja ut ett bästa köp, jag kunde verkligen inte bestämma mig :)
Men av de saker i min lägenhet som jag faktiskt köpt själv (och inte bara tagit över eller fått i present), så är de nedanstående nog mina absoluta favoriter.

Min underbara lampa i koppar och svart metall med jättehärliga stenar på.
Den hänger över matbordet, och i fönstret bredvid hänger två likadana fast mycket mindre (fick dock av olika anledningar inga bra bilder på de små, men de kan skymtas
här och här).
Jag köpte den på Kavalkad, och den kommer tydligen från 60-talet, och den serien finns i mängder av olika former (fast alltid koppar + svart metall + stenar), och den stora runda var tydligen svårast att få tag på (för att den helt klart är den snyggaste!)
Jag köpte den stora först, och ett par år (?) senare såg jag de små (också på Kavalkad), och kunde förstås inte motstå att köpa dem med :)

När den är släckt ser man hur fint turkost iriserande stenarna är, och det är pga dem som det vänstra köksfönstret går i turkost :)
Judith är ju ganska självklar som ett av mina bästa köp :POch Shiro, han är nog det allra bästa köpet :D
Ok, jag vet, jättetöntigt, men jag är så galet kär i den här tjockisen, han förgyller min vardag enormt mycket!
För snart ganska exakt ett år sen adopterade jag honom från
Katthemmet (och då var han väldigt mycket fetare, kolla här ;D
Jag skickar utmaningen vidare till Anna och Jessica!
Om ni vill alltså :)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Nej men dra på trissor, har du en skyltdocka. Den tanken har aldrig slagit mig innan, men wow vad ballt! :D
Lamporna är ju bara så snygga! Gör sig jättebra i köket ju tillsammans med de små. Roligt att kunna göra så roliga fynd!
Ha en skön söndag!

Rosa Hemmet sa...

Vad kul att se dina inköp! Blommorna var verkligen supersöta och gör sig fint på rätta stället :) Lamporna har jag sett på dina tridigare bilder och tycker de är urläckra! har sett dem vid något tillfälle på tradera oxå! Kul att du ville anta utmaningen :)

Rosa Hemmet sa...

Jag vill oxå ha en judit att diskutera med bland mina soffkuddar! :P