juli 23, 2008

Om badrummet

I badrummet är det rött och vitt som gäller. Vet inte riktigt varför det blev så, men det berodde bl.a. på att jag redan hade flera röda handdukar (att matcha handduksfärgerna gör mycket för helhetsintrycket), och när jag skulle välja duschdraperiIkea så föll valet på rött, kanske för att det fanns en badrumsmatta i rött också :)

Jag har två mattor för att täcka så mycket som möjligt av det jättefula golvet (det ser värre ut i verkligheten :) Den stora kommer som sagt från
Ikea, och den rödvita är från Åhléns.
Efter 2.5 år i den här lägenheten så har jag fortfarande inte kommit mig för att fixa nån kant till duschen, och jag har inte heller lyckats hitta ett rött duschdraperi som är tillräckligt långt.. :)
Till höger om duschen står kattlådan. Den passar inte in, och får inte vara med på bild :P

Som ni kanske ser så är förvaringsmöjligheterna ytterst begränsade. Endast ett litet badrumsskåp finns det (till vänster), med oreglerbara hyllplan som är så låga att allt högre än typ 1 dm måste ligga ner. Inte så praktiskt..

På handfatet står en röd tandborstmugg, och ja, jag brukar faktiskt matcha färgen på tandborsten också, ehe.. (t.o.m. tandkrämen och tandtråden matchar, men det är mer en lyckoträff (lovar!))
Jag försökte länge hitta en röd tvålpump (alternativt röd flytande tvål..) men lyckades inte alls. Så istället fick det bli den här i vitt porslin, med plats för en vanlig tvål på sidan (och den "vanliga" tvålen har de senaste åren varit olika varianter från
Lush, enkel vardagslyx :)

Stolen kommer från Kavalkad, så den är från 50-, 60- eller 70-talet med andra ord :)
Den ursprungliga bården på kaklet matchade golvet och var gräslig. Så jag täckte den med röd kakelplast, lite småpilligt på sina ställen, men lätt värt det, resultatet är helt perfekt :)

Lampan som står på badrumsskåpet kommer från loppis, och härstammar troligen från typ 60-talet. Den är batteridriven, och går enkelt att plocka isär så att den bara tar hälften så stor plats. Och den fungerar! :) Och jag har kvar originalkartongen :)
Jag tycker den är jättehärlig. Dessvärre så drivs den av 4 såna där jättestora batterier, och ger obefintligt ljus (förmodligen pga att glödlamporna är fel på nåt sätt..), så jag använder den aldrig. Den är bara prydnad liksom.
På kartongen finns det bilder som visar var lampan ska användas, nämligen i t.ex. tält, vid bilreparationer och vid strömavbrott. Den är så praktisk :)

1 kommentar:

pop my heart. sa...

schysst att äntligen ha hittat någon som är lika galen i röda grejer som jag själv. haha. det måste ju matcha! :)