januari 13, 2009

Några nya saker

Kalejdoskåpet hade de fått in en ny modell av robot, och jag kunde inte låta bli att köpa den :P Älskar ju såna här robotar, även om de är helt nyproducerade. Den här hade dessutom rätt fula "fötter", och av jämfört med mina andra två så ser den lite småtöntig ut. Men jag gillar den ändå :)
Alla tre tillsammans. Den största är den jag köpte i
Tallinn, och lätt min favorit :P Den minsta kommer också från Kalejdoskåpet, men har några år på nacken. Liten, knubbig och söt är den :)

I en liten, väldigt speciell, butik i Mariestad så fick jag syn på dessa taklampor. Och av nån anledning så bara drogs jag till dem, det är nåt alldeles speciellt med dem. Det är kanske inte riktigt min typiska stil, och jag fick inte alls nån sån där wow-känsla när jag såg dem, som jag ofta får när jag hittar andra saker. Utan det var nånting helt annat med dem, de bara var rätt liksom. På nåt sätt. Det här blir ett flummigt resonemang, som väl går att sammanfatta med att det är schyssta, lite annorlunda, lampor :P
De är typ som små runda zinkbaljor, som man har slagit hål i i fina mönster :) De ska sitta ovanför röda bordet, ska byta ut de tråkiga ikea-lamporna. Jag hoppas att de ger lika bra arbetsbelysning som ikea-lamporna bara.. :)Jag har inte hängt upp dem än, för sladdarna måste bytas och så. Vilket jag inte gärna gör själv :S Så under tiden hänger de på svarta stolarna och är sådär lagom ivägen (men nej, jag tänker inte flytta på dem..)
Lite nya ytterkrukor har också inhandlats, på Blomsterlandet tror jag väl att det var. De här tyckte jag var så läckra, metallic-röd plåt med rutmönster.
Jag brukar normalt ha väldigt knökfullt på mina fönsterbräden, men som ni ser så är det nästan glest där nu, för under julhelgerna så avled flera växter :( Nu är det bara paradisträden kvar i vardagsrummet, haha, de överlever allt, och är så enkla att föröka att det är skrattretande, vilket gör att de bara blir fler och fler :)På Åhléns julrea kunde jag inte låta bli att köpa en julkrans. Som är superduperglittrig :P För det är väl ändå en av de bästa sakerna med julen, att kunna fylla hemmet med helt sjukt glittriga grejer utan att behöva skämmas ;)
Men den här kransen får vänta tills nästa år.

3 kommentarer:

Rosa Hemmet sa...

Tjopp! Kul med en ny robot, jag älskar oxå dessa skapelser, tyvärr har de dock hamnat i någon låda efter flytten men nu blev jag väldans inspirerad att börja gräva efter dem :) Ha det fint

Anonym sa...

Coola lampor! ME like!

Anonym sa...

gillade dina svarta stolar i vardagsrummet. var är dom köpta? eller är de kanske loppis fynd? har så svårt att hitta svarta, snygga och hyfsat billiga stolar till vårt svarta köksbord nämligen så letar tips :)