januari 09, 2009

Jul i köket

På köksbordet har jag förstås samma julduk som förra året (hur skulle jag kunna motstå den liksom ;) Det är samma adventsljusstake, men i år körde jag på turkosa ljus istället för rosa. Matchar bra värmeljusgrejen jag gjorde i keramiken som har tagit plats där bredvid :)

I högra köksfönstret står min älskade adventsljusstake (som är väldigt cerise-rosa, vilket inte alltid syns på bilderna..), och runt flamingons hals hänger en hysteriskt glittrig mörkrosa julgransgrej från Åhléns.
I vänstra köksfönstret har jag även i år hängt upp min egendesignade fina lilla
kopparskapelse, spiralen med stjärnor hängandes ner, allt helt i koppar.. Passar ju fint ihop med fönsterlamporna, som ju är till stor del koppar.
Eftersom granen går helt och hållet i svart, rött och silver (precis som vardagsrummet), så blev de här julgranskulorna över. Men de passade ju istället väldigt bra i köket, så jag gjorde en ljusbricka av dem. Gammalt silverfat, stort doftande blockljus, ett par matchande ljuslyktor, kulorna, och se så fint det blev ;P
Står på köksön.
Förra året köpte jag tjockt glitter i en härlig cerise färg, med små stjärnor i och allt. Och i år fick det tjäna som en väldans tjusiga inramning av köket, jag hängde det runt dörröppningen, tillsammans med den skotska juldekorationen. Kan det bli så mycket trevligare att gå in i ett rum än när man blir omgiven av fluffigt rosa glitter :P

Ovanför spisen, på fläkten, står en liten samling ganska klassiska porslinstomtar, de är de enda tomtarna i lägenheten, och de är små och ganska söta och jag står ut med deras närvaro :) Men tyvärr glömde jag fota dem..

Inga kommentarer: