mars 19, 2009

Kommande förändringar på toaletten

Som jag nämnde i förra inlägget så är det inte bara vardagsrummet som ska få sig en makeover här hemma. Även toaletten har jag stora planer för :) Och de stora planerna kan väl i stort sett sammanfattas med "ut med det röda" även i det här rummet.
Jag är trött på rött. Älskar färgen, men halva lägenheten har under fyra års tid dominerats av väldigt skarp röd, och jag är bara trött på det.

Lite nervös är jag dock för toalett-makeovern.. Det känns som om mina fina inredningsidéer kanske till viss del gått över gränsen till det smaklösa här :P Fast jag lockas ju så av det lite smaklösa och överdrivna, för det kan vara så hysteriskt roligt ;) Och toaletten är ju ett tacksamt rum att överdriva, hihi.
Hursomhelst, smaklöst eller inte, det kvittar egentligen. Huvudsaken är att det blir kul och att jag trivs i det. Och då blir det väl också automatiskt fint :P


Färgerna jag har tänkt mig är i första hand guld. Mycket guld. Och svart (för det är en tacksam färg att färga om handdukar i). Och cerise. Och kanske aprikos.
Ehehehe.. ;) (de sistnämnda färgerna är "valda" pga de tonsättande saker jag redan köpt till toalettmakeovern (se nästa inlägg))
Men det kommer med andra ord att bli ganska 80-tals glamouröst, ehehe, men förhoppningsvis med lite barocka inslag. Men ja, lite lätt smaklöst sådär :P

All röd kakelplast ska jag byta ut mot en jätteguldig kakelplast som finns på metervara på färgaffären. Och så ska jag förhoppningsvis byta ut det nuvarande värdelösa toaskåpet mot nåt helt annat, mycket större och mer praktiskt som jag ska måla i nån av tidigare nämnda färger. Och ovanpå det skåpet ska det bl.a. stå porslinslejon och de svarta ros-"krukorna" m.m.
Den röda toasitsen får förmodligen vara kvar ett tag till. Den är ju så fin, och relativt ny. Matta är inte heller nånting jag kommer prioritera, ska nog bara vara utan ett tag.
Men det sunkiga, för korta ikea-duschdraperiet ska i soporna. Istället ska jag försöka göra ett eget. Som ska vara överdrivet och roligt och lagom långt :)

Inga kommentarer: