april 25, 2009

Mitt kontor

Företaget jag jobbar på ligger på ett kontorshotell, och jag har ett alldeles eget litet kontor :) Det är väl knappast den mest ombonade platsen i världen, men jag har försökt göra den lite mysigare med saker jag redan hade, och fina tyger från Ikea :) Jag älskar bilden på mina underbara systrar, blir alltid glad när jag ser den. Det är lätt en av mina all-time-favorite-bilder, systrarna är så glada, och minisystern har på sig för stora solglasögon och ser väldigt tuff ut, och det är en jättehärlig solig vårdag och vi var på väg hem från Stadsparken. Bara fina minnen :) Den stora yviga flaskliljan (osäker på namnet..), som varit hopplös att hitta plats för i lägenheten bor här nu. Snett ovanför dataskärmen sitter den här fina tavlan från Ikea. Jag älskar färgerna i den (och ja, min syster har en exakt likadan i sitt kök, och ja, det var hon som köpte sin först). ;)
Brevkorgen (som jag tror det heter) tycker jag är rätt ful, men den är ju praktisk, så.. :) Plåtburken är förstås från auktion eller loppis, och tygkorgen har mamma sytt till mig, av samma tyg som gardinerna. Ut mot korridoren sitter ett ganska genomskinligt glansigt limegrönt tyg (och i vanliga fall är båda dörrarna öppna, alltid. De används flitigt). Bakom dörren som leder ut till korridoren har jag en hängare för kläder och väskor. Och där hänger en spegel som inte hade någon plats här hemma. Den var ett riktigt impulsköp på auktion, fick den för 20 kr, men ångrade mig nästan så fort jag fått den, för jag har absolut ingen plats för den i mitt hem. Den passar inte in alls. Så det passade ju att den kunde flytta hit istället.
Och på golvet står min jättefina inneskor, två par tunna ballerinaskor från LaRedoute, ett par röda blanka, och ett par grårandiga. Jag har dem här för att gå in dem inför sommaren. Fast det kan hända att de får förbli inneskor, det är himla tunna sulor på dem..

Och bakom skrivbordet står pärmarna. Längs hyllkanten hänger det ett grönt sammetsband med ett snirkligt utskuret mönster (fast det syns knappt på bilden), och så sitter f.d. köksklockan där också, som kommer från Åhléns.
Här är en lite bättre bild på fönstret och skrivbordet, fast det är innan hälften av sakerna flyttat dit.
Och här är kontoret precis i början... myyyysigt.... ;)
Och så måste jag ju bara visa en bild på finfina rosa adventsljusstaken jag hade över julen :)
(ljusen lyser tyvärr inte på bilden, jag hade lite problem med glödlamporna ett tag..)

1 kommentar:

Anna-Karin sa...

vad fint du gjort ditt kontor, annars så är inte kontor så roliga men ditt var superfint