juni 30, 2008

Söta auktionsgrejer

Helgens auktion ledde inte till några större inköp (och det var nog lika bra det ;). Istället blev det ett par små söta saker i pastelliga färger.
Plåtburken fick jag för 20 kr, och den är fin och fräsch och förmodligen från 50-60-talet?
I samma fyndlåda som burken låg i fanns även den här lilla brickan, perfekt till frukosten :)

De fyra små tallrikarna i någon typ av glas blev jag väldigt kär i, och jag fick även dem för 20 kr. Jag älskar den blågröna färgen, och den håliga kanten består av en massa små hjärtan, verkligen jättefint :)
Mamma ropade in ett par lådor med textilier, och jag fick ta några små söta virkade grytlappar därifrån.

juni 27, 2008

Bokhyllan

I och med att järnsängen och kugghjulsskåpet flyttade in i sovrummet, så tog jag även tag och möblerade om lite i bokhyllan, jag trivdes inte med hur den såg ut tidigare (se bild längst ner).
Jag vet inte om utomstående ser nån jättestor skillnad, men för mig är det en enorm skillnad, och jag älskar det verkligen som det blev nu :)
Jag flyttade även lite saker runt omkring bokhyllan, fåtöljen och fotpallen står där pedistalen stod förut (
och den står ju på balkongen nu), och där fåtöljen stod står numera klädhängaren (bilder på hur det såg ut förut finns här).
De gamla resväskorna ovanpå bokhyllan stod ovanpå linneskåpet förut, och där är det numera
helt tomt.
Och som sagt, jag har rensat ordentligt bland sakerna i bokhyllan, tagit bort det mesta och ställt dit nytt. Böckerna har också flyttats omkring så det inte ser lika rörigt ut längre.

Och nu ser det ut såhär i hyllorna:
(ni får ursäkta att bilderna är lite sneda och slarviga, men jag hade inte riktigt tid att vara noggrann :)

Och såhär såg bokhyllan ut tidigare:

juni 25, 2008

Blompinnsdöskallarna

Idag var det sommaravslutning på keramiken. Fast om en månad är vi igång igen :P
Jag nämnde tidigare att jag hade gjort knoppar till blompinnar som jag ska ha ute på balkongen (om de hinner glaseras och bli klara innan säsongen är över vill säga..), och de är i form av döskallar med spetsiga små tänder :)
Jag älskar dem, de är nog mina favoritkeramikskapelser hittills (tillsammans med
den stora muggen)
De ska glaseras vita sen, och så är det förstås hål i undersidan, så de kan fästas på en pinne.

juni 24, 2008

Spiralmolnshårspänne

Det här är det första spiralmolnshårspännet! Det var min kära vän Jessica som kom med idén efter att jag gett upp försöken att göra en spiralmolnsbrosch.
Att göra ett hårspänne var mycket enklare :)
Själva spännena kommer från Panduro, och likaså metalltråden. Knappens ursprung är okänt :)
Jag har redan fått förfrågan på ett större spänne, men tyvärr, det kommer nog inte hända, så mycket tålamod har jag inte :P Bara det här spiralmolnet är större än de jag brukar göra, och hur avkopplande och trevligt det än må vara att sitta och göra små metalltrådsspiraler i några timmar, så nja, jag fixar nog inte större än så här.. :)

(och jag vet, frisyren är väldigt fantasilös, men jag är jättekass på det här med frisyrer.. ;)

Inte nog med att det är världspremiär för hårspännet, ni kanske även lagt märket till att det har blivit lite nya färger på molnen :) Det var rea på Panduro, så jag passade på att köpa ett par nya färger, mörkgrön och turkos.
Alltid roligt med lite omväxling från mina vanliga färger (svart, silver, guld, rött, mörkblått).

Den mörkgröna färgen är jag väldigt nerkärad i, så därför fick det bli ett halsbandshänge till mig själv, med en gammal metallknapp. Jag är supernöjd med det, det blev jättesnyggt :D
Jag har inte gjort nån kedja än, men jag kan inte bestämma mig för vilka pärlor jag ska använda, jag har inga som känns helt klockrena.. Men det brukar lösa sig :)

juni 21, 2008

Kugghjulsskåpet på plats

Nu har kugghjulsskåpet kommit på plats! Och jag är väldigt nöjd med det, det passar perfekt i sovrummet (och här finns det bilder på hur det såg ut på den platsen tidigare..)
(från början funderade jag ju på att ställa det i hallen, men sovrummet var ju helt klart mer rätt. Dessutom slapp jag ju måla om det nu :)


Just nu står mina guldiga ramar och den gamla kartboken på det, mest för att de inte har nånstans att ta vägen.

Jag hade från början tänkt att kanske sätta upp ramarna på väggen ovanför skåpet, kanske tillsammans med en gammal spegel med svulstig guldram, men jag vet inte om jag föreställde mig väggen mycket större eller ramarna mycket mindre, för det får inte alls plats :)
Jag har inte heller kommit fram till om jag ska ha nåt i skåpet, och i såna fall vad det ska vara.. Men avvaktar jag lite så kommer jag säkert att komma på nån bra lösning så småningom.
Utsikten från sovrummets dörröppning :)
Ni kanske också lägger märket till att jag röjt bort allt som stod ovanpå linneskåpet. Vissa saker står numera på bokhyllan (bilder kommer :) och andra har flyttat in i förrådet.
Så nu ser man linneskåpet lite bättre i all sin prakt ;)

(Och skulle någon undra vad det är som hänger i dörrhandtaget, så är det en massa bjällror. En del ensamma, och en del i grupper på snören, och alla är second hand-fynd av olika slag. Utom det senaste, som jag fick av Peter, som kommer från England och är försett med röda elefanter i indisk stil, jättefint)

Ängen är färdigplanterad

Jag fick några växter som min syster hade sått. Dessvärre kommer ju inte de blommorna att bli röda eller vita, som alla andra blivande blommor på balkongen. Därför bestämde jag mig för att göra en liten äng i min vita plastbalja. I ängen ska det finnas lite alla möjliga blommor och växter, ingen ordning och reda alls :) Blommorna jag fick täckte dock inte så mycket som jag hade tänkt mig (det blev bara raden längst bak..), så därför har jag fyllt på med diverse köpta växter. Gräslök, basilika, en solros och några blålila hängande blommor.
Jag är medveten om att planteringen förmodligen är alldeles för tät, men jag tycker inte att det gör så mycket, på min äng kan kaos råda :)
Strax bredvid ängen har jag ställt min ståtliga flasklilja (jag har iallafall fått för mig att den heter så..). Den är ju, som jag nämnt tidigare, på semester här på balkongen under sommaren pga platsbrist i sovrummet :)
Och ser man på, mina röda band kunde visst fladdra i vinden!
Dessvärre fladdrar de alltid åt fel håll och trasslar in sig i tomaterna.. ;)

juni 16, 2008

Balkongpyssel

Efter åskan blev luften ute helt gudomlig :) Så jag passade på att vara ute på balkongen och pyssla under kvällen.
Det blir bara finare och finare där ute, och växterna jag sådde börjar sakta men säkert växa till sig :)

Jag gjorde väldigt enkla växtstöd till luktärterna och krassen. De behöver visserligen inte ha det än, men snart så :)
Bara att sticka ner 3-4 pinnar i jorden (jag har ett litet pinn-lager bakom balkongdörren :) och knyta ihop upptill.
Jag har ändrat en del på vita bordet, den hysteriska spenaten fick flytta ner på golvet, och istället tog den röda krassen plats. Tanken är att krassen i gröna baljan ska klättra på balkongräcket, men det återstår ju att se :P
De röda luktärterna fick som sagt också växtstöd (och ja, det är min jättefina pedistal från sovrummet som har flyttat ut på balkongen. Flaskliljan är utflyttad även den. Jag hittade ingen bra plats för dem i sovrummet efter ommöbleringen (bilder kommer :) så jag skjuter helt enkelt upp problemet till hösten, ehe... ;)
Hjärtat av rostig taggtråd har mamma gjort, och jag tycker det är hur fint som helst, älskar rost och taggtråd :)
Och så har jag gjort en slags dekoration i form av en massa olika röda tygband som hänger på bambuställningen. Jag tyckte det blev jättefint (ser förstås bättre ut i verkligheten), fast visionen från början var lite mer.. fladdrande :) De här rör sig inte jättemycket i vinden (nu har det ju iochförsig inte hunnit blåsa så mycket sen jag satte upp dem), de är liksom lite för tunga. Fast det gör inte så mycket, det blev väldigt fint ändå, och vill jag ha nåt som fladdrar så finns det nog plats för fler ;)
Jag använde en massa olika sorters band. Organzaband, satinband, sammetsband med mönster, ett jättehärligt garn och metallic-rött presentsnöre. Det sistnämnda fladdrar mest :)

juni 15, 2008

Rockstar-Judith

Ända sen Judith flyttade in till vardagsrummet från hallen, så har jag ju tänkt att fixa en ny outfit åt henne, då den tidigare var anpassad till hallen. Men det har inte blivit av, och jag har inte haft några lämpliga kläder. Men så gick jag igenom min tyglåda förra helgen och hittade den här gamla t-shirten jag hade i början av gymnasiet (?), och har sparat förmodligen för att göra nåt med bokstäverna nån gång.
Den var lagom storlek för henne, och passar ju perfekt med färgerna i vardagsrummet :)
Hon har blivit flintis igen också, vilket gav henne en ganska tuff punkig look :P
De skelettiga sjöhäst-örhängena har dock fått hänga kvar, de passar ju fortfarande alldeles utmärkt.

juni 07, 2008

Järnsängen är på plats

Efter mer besvär än man kan tro, så är järnsängen till sist på plats :D
Grejen var att järnsängen bara var 90 cm bred, medans min säng var 105. Så jag bytte säng med systern som hade en 90-säng och ville ha en bredare, och så skulle jag ta hennes bäddmadrass till järnsängen.
Fast när pappa och Peter kom upp med bäddmadrassen och sängen och byggde ihop den, så visade det sig att bäddmadrassen, med standardlängden 200 cm, var typ 7 cm för lång.. Surt sa räven.. :S
Så vad gör man då? Försöker hitta en bäddmadrass som är 193 cm lång? Sågar av bäddmadrassen? Struntar i järnsängen och försöker hitta en normallång säng?
Nej, inget av ovanstående, eftersom man har en superpappa som jobbar som svetsare! :D
Han tog med längd-delarna till jobbet och svetsade på en bit till :P
Jag är verkligen nöjd med sängen, den passar så bra i sovrummet.
Jag vet dock inte hur jag ska göra med sängbordet än, det har ju plötsligt blivit lite lågt :) Ska jag byta ut det (fast det vill jag verkligen inte), eller försöka på nåt sätt att höja upp det, eller ska det få vara som det är? Hm hm..
(och bäddningen kanske ser bättre ut om inte överkastet hänger ända ner till golvet? Hm hm..)

Nya auktionsfynd

Förra helgen var det auktion igen, och jag fyndade som vanligt :)
Men det blev inte jättemånga saker till mig själv, flera saker som jag ropade på blev aningens för dyra. Däremot blev det ett helt jättefint möblemang till systern för bara lite mer än 200 kr!

Mitt största fynd den här gången var förstås den gamla järnsängen, för fjuttiga 50 kr!!

Hade sett innan att det skulle vara med en järnsäng, och blev ju förstås väldigt sugen på den, eftersom min säng var ganska tråkig och saknade gavlar.. Fast jag räknade ju inte med att få järnsängen, utgick från att den skulle bli alldeles för dyr.. :P
Men ibland har man flyt, det var ingen mer som ropade på den (det var väldigt få som köpte några möbler överhuvudtaget, folk orkade väl inte släpa hem dem i värmen eller nåt..)
Den är verkligen jättefin, svart med gulddetaljer, lite snyggt skavd här och där, och så har den små hjul, hur gulligt som helst :D

En (fungerande) klocka med en ren utan ögon blev det också (nån har skavt bort ögonen på stackaren..)
Tänkte att jag ska spraymåla den i nån snygg färg, och kanske ska jag ha den i hallen, det är ju det enda rummet där jag inte har minst en klocka redan.. :P

Och ett jättesnyggt paraply i svart med rött mönster, och med en sån där krok i änden.
(För ett par år sen ropade jag in ett par gamla fina paraplyn på en auktion (auktionsparaplyn är oftast mycket finare än nya), men jag använder nästan aldrig paraply, är mer besvärad av att bära omkring på ett
än att få regn på mig. Så förra sommaren gav jag bort dem, eftersom jag aldrig använde dem och de bara tog plats. Men efter det så har det varit flera tillfällen då jag känt att nej, det hade inte varit fel med ett paraply nu :)
Så nu har jag ett paraply igen :P

(och min röda ängel-lampa lyser inte sådär skumt i verkligheten... ;)