mars 29, 2009

Shopping 3: Till smyckesproduktionen

Bara för att man fortfarande inte alls är igång med nån smyckestillverkning (kanske för att det är för mycket stora inredningsprojekt med tidsbegränsning på gång?), betyder det inte att man inte kan köpa hem material :P
Att köpa knappar på loppis är typ hur tacksamt som helst, man hittar alltid en massa fina. De flesta loppisar har mängder av knappar liggandes, ofta lite i skymundan, en massa gamla härliga udda knappar :) Jag söker ju i första hand efter knappar med hål på baksidan, där hålen inte alls syns på framsidan. Det finns dock inte alls lika många såna som det finns "vanliga" knappar, och ofta kan jag inte låta bli att köpa knappar med hål på framsidan också. Särskilt svag är jag för blomformade knappar i plast :)
På en del blomsteraffärer har de precis samma typ av smyckestråd som finns på tex Panduro. På Blomsterlandet hittade jag den här härliga bruna som jag inte kunde låta bli att köpa, var ju så fin färg :) Den är lite tunnare än jag hade önskat, så den funkar inte att göra tex spiralmoln av, men jag tror nog att det ska gå bra att göra kedjor av den. Vi får se :)

Hittade en billig brosch på Myrorna.. Ska inte använda den som brosch, utan använda den till nåt smycke istället. Vet dock inte på vilket sätt än, men det brukar lösa sig :)

mars 26, 2009

Shopping 2: Rosa

Mycket rosa blir det, och förhoppningsvis kommer det bli ännu mer, hihi :)
Först några rosa ljushållare..
(och flamingo-änglaspelet från Kalejdoskåpet kunde jag tyvärr inte visa ihopbyggt, för pga något produktionsfel så är det fysiskt omöjligt att bygga ihop det, så jag ska till affären och byta ut det)
(Ljuslyktan kommer från Plantagen, och den rosa färgen ser inte lika mesig ut i verkligenheten, den är sötare irl)
Jag måste ändra en hel del i vardagsrumsfönstret för att det ska passa in i den nya färgskalan. Just nu är det bara en massa mörkgröna paradisträd i röda krukor. Jag tänker ju inte direkt slänga bort alla paradisträden, utan istället ska de få rosa krukor, och blandas upp med rosa växter i svarta eller gråa krukor. Kanske. Men inte omöjligt att jag hinner ändra mig några gånger innan det blir färdigt :)
Och jag kanske inte behöver nämna att jag älskar växter med rosa blad. Nån som vet vad de heter? Jag har tidigare haft en i köksfönstret.(den sista växten är mycket större än de andra, men det framgår inte riktigt på bilden. Den är stor och yvig och har mycket speciella egenskaper ;)
(och de rosa nyanserna på de tre krukorna här nedan är finare i verkligenheten.. Att det ska vara så svårt att fota rosa..)

mars 24, 2009

Shopping 1: Limegrönt

Den senaste tiden har jag shoppat en hel del.. ehehe... ;)
De kommande inläggen visar resultatet av denna shopping, som jag dock hoppas ska pågå ett tag till, för min lägenheten behöver nya grejer! :P
(och ni får ursäkta ketchupeffekten på inläggen, men jag lyckas bara inte vara regelbunden)

Pga det
pågående färgbytet i vardagsrummet så har de flesta av kökets rosa saker fått flytta till vardagsrummet istället. Jag ska förstås fortfarande ha rosa i köket också, men nu får turkost och limegrönt dominera ett tag, till förmån för vardagsrummet.
Så, det "rosa köksfönstret" är inte särskilt rosa längre. Just nu är det ingenting eftersom alla växter typ dött eller avlivats under vintern. Men jag tänkte förvandla det till det "limegröna köksfönstret", och har börjat köpa på mig växter och krukor i denna färg.

mars 23, 2009

Maskerad

För en tid sen så firade en vän 30 år med maskerad med gammeldags cirkus som tema. Jag gick som lindansörska, lite tråkigt men ack så sockersött ;)
Hursomhelst, det blev en del kul pyssel kring outfiten :)
Klänningen är min mormors (?) gamla balklänning. Den var hellång, men mamma och jag (mest mamma ;) kortade av den och gjorde den samtidigt väldigt puffig genom att liksom bara vika in nederdelen och fästa den vid midjan. Kjolen är med andra ord inte avklippt, bara vikt, och fasttråcklad. Detta gjorde ju som sagt att den även blev väldigt puffig, som en stor sockervadd, helt underbart :D Och en till underbar grej är att tyllet är väldigt gammal och skört, och frasar på ett jättefint sätt när man rör sig.
Skorna är från min student, och strass-skärpet som är bara jättevackert och gammalt och trasigt kommer från en skånsk loppis.
Och en lindansörska måste ju ha ett litet paraply, annars blir det ju mest bara en tjej med en fluffig klänning ;) Jag köpte ett litet illgrönt paraply på en leksaksaffär, det billigaste jag hittade, och målade det i silver. Något som också gjorde paraplyet väldigt läderartat, vilket ju var en lite intressant effekt :)

Och så till pricken över i...
Jag skapade i all hast ett (enligt mitt tycke) helt sagolikt vackert armband :)
Jag utgick från mitt breda metallarmband (som jag gjorde för några år sen av en bit metall jag hittade i pappas garage, som jag klippte till, slipade och putsade på en massa, och sen präglade ett litet hjärta på (se bild nedan)). Sen tog jag min lilla ljusstake i form av en blomma i metall, och surrade fast den på armbandet med ståltråd (se bilden längst ner). Och så la jag en glaskula i ljusstaken och tryckte ihop blombladen så att kulan inte kunde ramla ut. Och så enkelt kan man göra ett mycket vackert, men liiite opraktiskt, armband.

mars 22, 2009

Nya hårspännet

Smyckesproduktionen är fortfarande relativt stendöd, även om den nog börjar vakna till liv lite smått igen nu. Men kom ju på att jag inte lagt upp nån bild på det senaste spiralmolnshårspännet som jag gjorde för ett tag sen (har dock inte monterat själva hårspännet än..)
Mörkblå smyckestråd och metallknapp med ankare (likadan knapp som
present-hårspännet)

mars 20, 2009

Toalett-pynt

I Mariestad hittade jag de saker som skulle komma att bli lite tonsättande för accentfärgerna i toalett-makeovern :)
Porslinslejonet (från loppis) är det inte så många fler än jag som gillar, och det är ju så kitschigt att det nästan går över till att bara vara fult, men åh, jag kunde inte motstå det, hihihi
Om min plan på att skaffa ett bättre toaskåp går i uppfyllelse, så ska lejonet stå på skåpet och se sådär lagom ståtligt ut.

Tandborstmugg och matchande tvålpump i ceriserosa och guld. Jättetjusiga, och så har de ju också hysteriskt söta små knubbiga ben :)
De var på halva reapriset på samma affär som jag köpte vardagsrumslamporna i.

mars 19, 2009

Kommande förändringar på toaletten

Som jag nämnde i förra inlägget så är det inte bara vardagsrummet som ska få sig en makeover här hemma. Även toaletten har jag stora planer för :) Och de stora planerna kan väl i stort sett sammanfattas med "ut med det röda" även i det här rummet.
Jag är trött på rött. Älskar färgen, men halva lägenheten har under fyra års tid dominerats av väldigt skarp röd, och jag är bara trött på det.

Lite nervös är jag dock för toalett-makeovern.. Det känns som om mina fina inredningsidéer kanske till viss del gått över gränsen till det smaklösa här :P Fast jag lockas ju så av det lite smaklösa och överdrivna, för det kan vara så hysteriskt roligt ;) Och toaletten är ju ett tacksamt rum att överdriva, hihi.
Hursomhelst, smaklöst eller inte, det kvittar egentligen. Huvudsaken är att det blir kul och att jag trivs i det. Och då blir det väl också automatiskt fint :P


Färgerna jag har tänkt mig är i första hand guld. Mycket guld. Och svart (för det är en tacksam färg att färga om handdukar i). Och cerise. Och kanske aprikos.
Ehehehe.. ;) (de sistnämnda färgerna är "valda" pga de tonsättande saker jag redan köpt till toalettmakeovern (se nästa inlägg))
Men det kommer med andra ord att bli ganska 80-tals glamouröst, ehehe, men förhoppningsvis med lite barocka inslag. Men ja, lite lätt smaklöst sådär :P

All röd kakelplast ska jag byta ut mot en jätteguldig kakelplast som finns på metervara på färgaffären. Och så ska jag förhoppningsvis byta ut det nuvarande värdelösa toaskåpet mot nåt helt annat, mycket större och mer praktiskt som jag ska måla i nån av tidigare nämnda färger. Och ovanpå det skåpet ska det bl.a. stå porslinslejon och de svarta ros-"krukorna" m.m.
Den röda toasitsen får förmodligen vara kvar ett tag till. Den är ju så fin, och relativt ny. Matta är inte heller nånting jag kommer prioritera, ska nog bara vara utan ett tag.
Men det sunkiga, för korta ikea-duschdraperiet ska i soporna. Istället ska jag försöka göra ett eget. Som ska vara överdrivet och roligt och lagom långt :)

Stora förändringar i vardagsrummet!

Det är stora förändringar på gång här i lägenheten. För mig är de iallafall väldigt stora.
Det är vardagsrummet och toaletten som ska genomgå varsin ansiktslyftning. Och jag ska börja med att berätta om vardagsrummet.

I mitten av februari så hade jag bott i lägenheten i 4 år. Och under den tiden har vardagsrummet knappt förändrats nånting alls. Men jag funkar så, jag blir nöjd och sen förblir jag nöjd väldigt länge :) Men nu har jag tröttnat. Verkligen tröttnat.
Och detta i samband med nedgånga möbler som ändå behöver bytas ut eller målas om, fick mig att bestämma mig för att göra en ordentlig, grundlig makeover :) Och kärnan i den makeovern är:

- Ut med allt rött
- In med rosa och gult istället (en färgkombination som jag varit djupt förälskad i i flera år, men som aldrig fått plats i mitt hem)
- Göra rummet ljusare med mycket vitt
- Byta ut hela pysselförvaringen, helst till ett stort skåp med stängda dörrar
- Mer lättstädat

Tapeterna kommer förstås att finnas kvar, så basen i rummet kommer förbli grå, och så orkar jag verkligen inte måla om de svarta stolarna, och de är så snygga som de är, så svart kommer också finnas kvar, men inte lika mycket som tidigare. Min gråa soffor kommer också vara kvar.
De svarta skåpen som jag förvarar mitt pyssel i, ska bort. De är fullständigt översvämmade, och jag behöver nån större förvaring, med dörrar så det inte ser så rörigt ut (och blir lättare att damma). Drömmen vore ett stort gammalt linneskåp som jag målar i vardagsrummets blivande accentfärger - rosa och gult. Det vore riktigt nice. Får se bara om jag lyckas få tag på ett som lever upp till alla mina krav :)
Soffbordet ska också målas rosa eller gult, förmodligen rosa. Röda mattan från Ikea slänger jag ut, den ser inte fin ut längre och har dålig kvalitét, är så trött på den, det tar liksom nästan lika lång tid att dammsuga röda mattan som det tar att dammsuga resten av lägenheten. Istället ska jag köpa en matta från Golvabia, lila mattan i hallen kommer därifrån och den går inte alls att jämföra med röda mattan kvalitétsmässigt, den är så överlägsen. Så jag vill ha en till Golvabia-matta, och det kommer bli en kritvit "Las Vegas", som är långhårig och helt osannolikt mjuk och skön! Jag har aldrig känt en matta som påminner om den här, den är helt underbar! Dessutom har den en jättehärlig silverlyster i trådarna, det kommer lysa upp hela rummet. (bilden är på mattproverna i färgaffären)Jag ska köpa två stora mattor, så att det i princip blir som heltäckningsmatta i första halvan av vardagsrummet, tv-delen liksom. Jag tror det kommer bli så galet snyggt och härligt!
Röda bordet kommer att målas vitt, för att föra vidare det vita från mattorna till andra delen av rummet. På ett sätt tycker jag det är lite synd, jag tror jag kommer sakna Röda Bordet liksom, men jag tror det kommer bli väldigt fräscht och fint. Bordet är dessutom i mycket stort omålningsbehov, och den här gången ska färgen förhoppningsvis bli mer hållbar än vad den är nu.
Lilla tv-bänken och video-dvd-skåpet (båda från ikea), ska jag kanske byta ut mot en enda möbel istället, som får stå lite snett som tv-bänken gör nu. Kanske nån typ av låg buffé, som målas rosa eller gult? :) Och kanske kan Judith stå på den, bredvid tv:n typ, och så kan jag ha nån typ av stor golvlampa mellan sofforna istället.
De allra flesta tavlorna ska bytas ut, känner att jag vuxit ifrån dem. Och så ska jag ha nya gardiner - i rosa eller gult :P Och mängder av rosa, gula, svarta, vita, gråa, silvriga dekorationer och småsaker, hihihi

mars 17, 2009

Det var ju faktiskt rea..

Jag har egentligen totalt köpstopp när det gäller pärlor, för jag har typ redan en miljard pärlor här hemma, och just nu är ju dessutom smyckesproduktionen lite smådöd, så då går det ju inte ens åt några.
Men så var det värsta rean på
Panduro, och då är det ju svårt att låta bli.. Det är ju bra att passa på liksom, och nu fanns det många lite större glaspärlor som var jättebilliga, och som jag ju faktiskt kan komma att ha stor nytta av nån gång i framtiden :P
Kunde inte heller låta bli att beställa ett antal såna här spegelhängen, dubbelsidiga och ca 5 cm höga eller nåt. De kan jag säkert också komma att ha jättestor nytta av någon gång, ehe.. :P
Och vid ett helt annat tillfälle, när jag bara var tvungen att besöka Panduro för att köpa lack till spegeln, så "råkade" jag köpa en stor del av deras mattsvarta serie, jag hade suktat efter den så länge och kunde inte stå emot begäret :P
Det är kedjor, lås, ringöglor mm i mattsvart metall, så galet snyggt! Alldeles matt svart liksom *dregla*
Jag kommer dock med all sannolikhet att bara tillverka smycken till mig själv av de här, men än har jag inte bestämt mig vilka modeller det ska bli. Förmodligen inte särskilt mycket pärlor, utan kedjorna ska få tala för sig själva :P

mars 16, 2009

Lite loppisfynd och ett fat

En relativt stor vit plastponny från Myrorna. Ok, det är en leksak, men visst är den söt, jag tycker definitivt att den har ett starkt dekorativt värde ;) Den står och ser sockersöt ut i köket.

Och så är det dessa plåtaskar.. Jag förstår inte hur de kan vara så lätta att köpa, hela lägenheten är full av dem :P
Nu senast blev det en liten gul-orange ask (är väldigt mönstrad, fast det knappt syns, och jättefint krackelerad), och en större ask med ett jättefint fågelmotiv på. Väldigt repig och skavd och missfärgad på sina ställen, och så har den små lustiga träfötter också :)
Det sista är förstås inget loppisfynd, men får vara med i det här inlägget ändå (kan ju inte gärna göra ett inlägg med bara obegagnade saker när jag nästan aldrig köper några ;)
Det är en metallicgrönt fat från Indiska, jätteläcker färg, ska förmodligen få tjäna som ljusbricka
på köksbordet.